De Thuisaccu bespaart,
en jij bent de baas.

Zo werkt een Thuisaccu

Heb je zonnepanelen? Dan wek je stroom op, maar je gebruikt die niet altijd meteen. De stroom die je op dat moment niet nodig hebt, wordt opgeslagen in een thuisbatterij. Zodra je meer stroom verbruikt dan je opwekt, levert de accu automatisch stroom terug aan je huis. Zo gebruik je meer van je eigen zonnen energie en stuur je minder terug naar het net.

Daarnaast kun je een deel van de accu reserveren voor noodgevallen, zodat je nog stroom hebt als de hele buurt zonder zit. Daar zijn wel speciale aanpassingen voor nodig, maar voor de meeste mensen in Nederland is dat niet echt nodig.

Heb je een dynamisch energiecontract? Dan kun je in de winter op goedkope momenten stroom inkopen en je accu daarmee vullen.

Een slimme duurzame inverstering.

Een accu voor je zonnepanelen biedt veel voordelen, zoals het optimaal benutten van je eigen opgewekte stroom, het verlagen van je energiekosten en het verminderen van je afhankelijkheid van het elektriciteitsnet. Hoewel de initiële kosten voor een accu variëren op basis van je persoonlijke situatie, blijkt het vaak een verstandige investering die zichzelf terugverdient, vooral met de stijgende energiekosten en het stoppen van de salderingsregeling. Door je systeem af te stemmen op jouw behoeften, kun je aanzienlijk besparen en tegelijk bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Zo werkt salderen

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Zodra de zon schijnt, wekken je panelen stroom op die direct wordt gebruikt in je huis. Gebruik je minder stroom dan je opwekt? Dan gaat de rest naar het elektriciteitsnet of – als je een thuisbatterij hebt – wordt het opgeslagen voor later gebruik.

Als je zonnepanelen hebt, wek je vaak meer stroom op dan je op dat moment verbruikt. Die overtollige stroom wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Dankzij de salderingsregeling mag je deze teruggeleverde stroom wegstrepen tegen de stroom die je later van het net afneemt. Dit betekent dat je aan het eind van het jaar alleen betaalt voor het netto verbruik, wat je energierekening flink verlaagt.

Per 1 januari 2027 wordt de salderingsregeling in 1 keer volledig stopgezet. Dit betekent dat je terug geleverde stroom daarna niet meer kunt verrekenen met je verbruik over de rest van het jaar. Je moet dan voor de stroom die je terug levert een lagere vergoeding accepteren, wat het aantrekkelijker maakt om zoveel mogelijk van je eigen opgewekte stroom direct te gebruiken of op te slaan in een thuisbatterij.  Stroom die in je accu zit hoef je namelijk niet weer duurder te kopen vanaf het net.

Kosten

Bij de aanschaf van zonnepanelen en accu’s is het belangrijk om te begrijpen dat de prijzen sterk kunnen variëren, afhankelijk van je persoonlijke situatie. Er is namelijk geen standaardoplossing voor iedereen. De kosten zijn afhankelijk van factoren zoals het aantal panelen, de capaciteit van de accu, je energieverbruik en het type installatie dat je nodig hebt. Dit betekent dat een accu- en zonnepanelen set vaak minder kost dan mensen aanvankelijk denken, vooral wanneer het systeem op maat wordt afgestemd.

In plaats van vaste prijsvoorbeelden te geven, werken we liever met een aanpak die je situatie volledig in kaart brengt. Dit zorgt ervoor dat je een systeem krijgt dat perfect aansluit bij jouw energiebehoeften en dat het de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw situatie? Maak dan een afspraak voor een offerte op maat/